Op goed geluk: Deel 1 Hoofdstuk 2

Jasmine werd wakker met een vreselijke kater. Haar hoofd bonsde alsof er iemand met een moker op haar hoofd aan het slaan was en haar tong voelde aan als een lap leer. Kreunend hees ze zichzelf overeind. He gatver, nou had ze nog op haar kussen lopen kwijlen ook. Nou ja, het was in ieder geval nog háár kussen, wat in ieder geval betekende dat ze nog naar haar eigen voordeur had kunnen strompelen. Soms was ze na een avondje doorzakken met Kristel zo bezopen dat ze haar eigen huis niet meer had kunnen vinden. Het was duidelijk dat het ijs lepelen was overgegaan in wijn drinken. Jasmine probeerde zich te herinneren hoeveel flessen wijn er gisteren doorheen waren gegaan, maar ze kon het zich niet echt meer herinneren. Het moesten er veel zijn, ze moest veel drinken wilde zo’n kater als vandaag overhouden!
Ze kon zich nog wel enigszins herinneren dat ze haar hart had uitgestort over de hele toestand van gisteren en dat Kristel heerlijk mee had lopen zeiken. Daarna waren ze doorgegaan op de recentelijk stukgelopen relatie van Kristel, met een labiele man waarvan Jasmine bijna zeker wist dat hij eigenlijk homo was, maar wat ze Kristel maar niet aan haar verstrand kon brengen. De avond was geëindigd in een algemene klaagzang op mannen, zoals gewoonlijk wanneer de drank rijkelijk had gevloeid.

Ze sleepte zich naar de badkamer. Ze had nog dezelfde kleren aan als gisteren en ze stonk. De kleren werden zonder pardon in de wasmachine gedumpt. Later zou ze hem wel aanzetten, haar hoofd kon op dit moment helemaal niet dat lawaai hebben. Ze schopte het deurtje dicht en wist zichzelf onder de douche te krijgen. Zo, ze had echt veel te veel gedronken, haar knieën knikten er nog van. Ze besloot maar gewoon te gaan zitten, konden er ook geen ongelukken gebeuren. Het hete water roffelde op haar schouders en rug, terwijl ze haar hoofd op haar knieën legde. Op momenten zoals deze vond ze het vreselijk dat ze geen ligbad had, zoals haar ouders. Toen ze dit appartement had gekocht, had ze besloten dat alleen een douche voldoende was, om kosten te besparen. Dat was een van de weinige beslissingen die ze over het huis had gemaakt waar ze vreselijke spijt van had. Maar goed, zittend op de warme vloer met een hete regenbui over je heen was een redelijke tweede.
Het douchen maakte haar hoofd wat helderder, nou ja, het verminderde in ieder geval een beetje het bonken in haar hoofd. Dat gaf haar ook de gelegenheid om eens even na te denken over de situatie waar ze nu in zat. Of de puinhoop, zoals haar pijnlijke hoofd besloot. Nee, riep ze zichzelf tot orde, dus is helemaal geen puinhoop, dit zijn nieuwe kansen! Niet waar, fluisterde het stemmetje in haar hoofd, je hebt er een puinhoop van gemaakt. Ze trok zich weinig aan van dat stemmetje, dat was de drank die sprak. Ze zou gaan genieten van haar vrijheid en alleen nog maar doen waar ze zin in had. Niks dus!

Pas toen de hele badkamer vol stoom stond, besloot Jasmine onder de douche uit te komen. Ze had eigenlijk nog wel wat langer willen blijven zitten, maar de waarschuwing die haar vader vroeger altijd zei: “Kijk je uit dat de tegeltjes zo niet van de muur komen zetten?”, was haar altijd parten blijven spelen. Maar ze moest toegeven dat ze zich nu wel weer wat beter voelde. Ze kon in ieder geval nu naar haar eigen spiegelbeeld staren zonder dat ze zichzelf dubbel zag. Wat ze in de spiegel zag, viel haar trouwens wel tegen. Ze zag er precies zo uit als ze zich voelde. Waterige oogjes, wallen en een bleek afgetrokken hoofd. Haar haar zat door het douchen in ieder geval nog redelijk. Ze trok haar dikke badjas en vlocht haar haar in vlecht. Met een wasbandje wreef ze even stevig over haar gezicht, wat ze daarna insmeerde met een dikke crème. Nou was ze in ieder geval weer om aan te zien. Ter plekke besloot ze vandaag in ieder geval niet meer haar huis uit te komen, ze zou niet weten waarom! Ze bestelde een film via het internet, trok haar deken van het bed de bank op en trok een zak chips uit de kast. Vrijwillig of niet, ze zou van haar vrije dag genieten!
Tegen het middaguur ging de telefoon. Kristel. “He, heb je zin om vanavond met Jan, Lieke en mij weer eens een avondje uit te gaan? Ik sprak Lianne toevallig en we waren het wel over eens dat het veel te lang geleden is dat we samen uit zijn geweest.” Jasmine aarzelde heel even. Niet omdat ze geen zin had, maar omdat het misschien niet heel verstandig was om na het drankfestijn van gisteren weer te gaan drinken. Een avondje uit met de meiden betekende namelijk op zijn minst een fles rosé tijdens het eten. Ze wierp een snelle blik op de klok die boven haar televisie hing. Het was nog geen twee uur. Ze had zich dan wel voorgenomen om helemaal niks te gaan doen, maar ze moest aan zichzelf bekennen dat ze zich nu al volledig een ongeluk verveelde. Ach, ze zou de avond ook wel op cola doorkomen. “Ja, tuurlijk. Gezellig! Heb je Janneke al gebeld dan?” “Nee nog niet. Kan jij dat doen? Ik moet nog even het restaurant regelen.” Ze spraken af voor het restaurant op elkaar te wachten.
Jasmine belde Jan. Zoals altijd was die druk, druk, druk. Jasmine had eigenlijk verwacht dat die niet mee zou kunnen, aangezien die altijd volledig was volgepland en ze lang van tevoren afspraken moesten maken zodat ze ook eens mee kon. Maar het lot was haar gunstig gezind, Janneke had juist haar afspraken van die dag afgezegd omdat haar auto ter reparatie bij de garage stond en niemand haar verder op kon halen. Of wilde halen, vermoedde Jasmine, die het clubje waar Jan normaal gesproken mee omging maar een stel huichelaars vond. Zijzelf vond het geen probleem om even een omweg naar Jan te maken.

0 meningen. Geef ook je mening!:

Een reactie posten

Opbouwende kritiek en tips zijn altijd welkom!