Op goed geluk: Deel 3 Hoofdstuk 2

Dat had ze beter niet kunnen vragen. Lianne: “Beurshandelen, echt waanzinnig spannend! Of shoppen!” Kristel: “Yoga. Dansen.” “He bah saai! Skydiven, clubs bezoeken, karten.” Jan. Ze kwetterden allemaal door elkaar heen, niet verassend dingen roepend die perfect bij hun eigen persoonlijkheid pasten. Eerlijk gezegd klonk het haar allemaal niet leuk in de oren. Aan de andere kant had ze het allemaal nog nooit geprobeerd, dus mocht ze zich er eigenlijk niet echt een mening over vormen. Ze was al blij dat er niet echt sportieve dingen tussen zaten, behalve het incidentele rondje hardlopen probeerde ze zich zo ver mogelijk te houden van elke willekeurige sportieve activiteit.
“Ja jongens, verwachten jullie echt dat ik daar een keuze uit kan maken?” “Nee.” Grapte Jan, “We verwachten dat je het allemaal gaat doen!” Er werd gelachen, maar bij Kristel verscheen een nadenkende blik op haar gezicht. Jasmine voelde al nattigheid, zo’n gezicht betekende over het algemeen een van haar minder briljante ideeën die altijd op een drama uitliepen. “Dat is het! Je gaat het allemaal doen!” Oh shit, zie je wel, daar had je het al. “Je had het over 3 maanden vrij nemen toch?” Jasmine knikte aarzelend, dit ging helemaal niet de goede kant op. Kirstel tikte in gedachten verzonken met haar wijs- en middelvinger tegen haar mond, ondertussen klakkende geluidjes maken. Toen kreeg haar gezicht een ‘Eureka!’-uitdrukking en begon ze haar plan uit te leggen.
Jasmine moest bekennen dat het niet eens vreselijk slecht klonk. Het zou er op neer komende dat ze elke twee weken aan een andere hobby moest beginnen. Ze zou dan twee weken de tijd hebben om zich er een mening over te vormen en dan zou ze beginnen aan wat anders. Zo zou ze aan het eind van haar zogenaamde sabatical precies weten wat ze wel of niet leuk vond. En naar alle waarschijnlijkheid, zo redeneerde Kristel, zou ze op die manier ook een veel beter idee krijgen wat ze met de rest van haar leven wilde doen. Dat laatste leek Jasmine nogal onwaarschijnlijk, maar al met al leek het wel een uitvoerbaar plan. Behalve dan dat Kristel van mening was dat zij, dus de vriendinnen, het af te werken lijstje op zouden stellen. “Ja daag, dan zit ik straks met de meest vreemde dingen opgescheept!” Jan wees haar terecht: “Als we jou iets zouden laten uitkiezen dan zou je nooit wat nieuws gaan proberen. Echt hoor, je bent met dat soort dingen echt vreselijk voorspelbaar. Nou wil je eindelijk je leven omgooien, dus natuurlijk moeten wij daar bij helpen.” Mijn leven omgooien?! Zover wilde ik nou ook weer niet gaan! Dacht Jasmine wanhopig. Iedereen was razend enthousiast over het idee. Dit ging allemaal wel heel snel. Ze moest hier even alleen over nadenken, ze was niet van plan dat stelletje mutsen haar een of ander bizar hobby-schema op te laten dringen als ze daar zelf helemaal geen zin in had!
Ze excuseerde zich en vertrok naar het toilet. Daar plofte ze neer in de stilte en dacht even diep na. Eigenlijk zou het helemaal niet erg zijn om eens wat nieuws te proberen. Bovendien zou elk nieuw probeersel maximaal twee weken duren, dus als ze het echt helemaal niks vond zou ze de tweede week nog altijd een ziekte voor kunnen wenden. Zo zou ze in ieder geval de komende tijd wat de doen hebben.
Toen ze terugkeerde bij hun tafeltje, waren de anderen nog druk in discussie. Jasmine ging zitten en haar handen op tafel. “Ok dan.” Het viel even stil. Ze hadden niet echt verwacht dat ze er serieus op in zou gaan, dus dit kwam als een verrassing. “Ik doe het, maar ik ga niet gokken met mijn geld,” haar blik gleed in de richting van Lianne, “en het moeten wel dingen zijn waar ik in twee weken een goede indruk van kan krijgen.” Ze dacht nog even na. “En ik zal er een dagboek voor bijhouden, zodat jullie precies kunnen volgen wat voor vreselijke dingen jullie me laten doen!” Ok dan, dat was het dus, ze had net haar lot voor de komende paar maanden in handen gelegd van een, op zijn zachtst gezegd, instabiel stelletje vrouwen. Jammer dat ze met de auto was, ze kon nu wel even een flinke slok wijn gebruiken.
De rest van de avond werd besteed aan het invullen van de hobby’s. Er werd afgesproken dat ieder iets zou aandragen, waaronder Jasmine zelf ook. De vier weken die dan nog niet ingevuld waren zouden na overleg worden bepaald. Jasmine mocht daarbij één veto uitspreken, niet meer. Ze keek een beetje bedenkelijk, maar besloot daar verder niet tegenin te gaan. Ze kon in ieder geval voor twee weken zelf iets uitkiezen en dat was al meer dan ze verwacht had! De eerste vier activiteiten waren redelijk snel bepaald, de andere twee bleken een stuk lastiger. Ze wilden er een flinke variatie in houden en waren de meeste wilde activiteiten aan het bedenken. “Toneelspelen!” “Nee, nee, pottenbakken!” “Ja, haha, macrameeën!” “Wacht ik weet het!” Lianne maande iedereen tot stilte en zei toen met een duivelse blik in haar ogen: “Het moet iets met sport zijn, dat is het enige wat er nog mist. Ik zit zelf te denken aan volleybal.” “VETO! VETO VETO VETO!” Duidelijker kon ze bijna niet zijn.
“Hmmm, ok, geen volleybal dus. Weet je wat een vriend van me doet? Hij is helemaal gek van boksen. Is dat misschien iets?” dacht Janneke in zichzelf. “Ja, kickboxen! Met al die mooie mannenlijven!” Lianne had laatst een kickboxgala bijgewoond, voornamelijk voor het mannelijk schoon en zag zichzelf al tussen de bezwete mannenlijven de supporter uithangen. “Echt niet, ik laat me niet in elkaar meppen! Dat veto was trouwens voor alles wat enigszins met sport te maken heeft.” Dit ging helemaal de verkeerde kant op. “Ok, besloot Kristel, “Kickboxen it is!” Wat er als zesde activiteit bij werd gekozen kreeg Jasmine niet eens meer mee, zo overdonderd was ze door de sportactiviteit. Van alle sportieve dingen die er bestonden, kreeg zij kickboxen op haar bordje. Dat zou nooit goed gaan.
Tegen het eind van de avond was het lijstje af:
1. Yoga
2. Parachutespringen
3. Shoppen (met Lianne)
4. Schilderen
5. Kickboxen
6. Stijldansen
Het parachutespringen zou maar een keer hoeven, het shoppen was verplicht met Lianne aangezien zij de zelfgekroonde shopkoningin was en het stijldansen was heel specifiek uitgekozen zodat ze eens zou leren zich te laten leiden in plaats van altijd zelf het voortouw te nemen. Dat vond ze zelf overigens een vreselijk gemene opmerking. Het schilderen had ze zelf uitgekozen. Daarvan wist ze in ieder geval zeker dat er geen rampen konden gebeuren. En volgende week zou ze aan de slag gaan met haar eerste opdracht: Yoga!

0 meningen. Geef ook je mening!:

Een reactie posten

Opbouwende kritiek en tips zijn altijd welkom!